Polityka prywatności artpublico.pl

 

Ochrona danych osobowych „RODO”

Wypełniając obowiązek informacyjny wynikający z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE („RODO”), informujemy:

  • Ochrona prywatności użytkowników serwisu internetowego artpublico.pl ma dla administracji serwisu bardzo duże znaczenie.
  • Wykorzystanie i zbieranie informacji o użytkownikach ograniczane jest do niezbędnego minimum wymaganego do świadczenia usług przez stronę internetową artpublico.pl.

 

Dane osobowe zawarte w ofertach i ogłoszeniach

Z uwagi na ogłoszeniowy charakter serwisu artpublico.pl użytkownicy zdają sobie sprawę i wyrażają dobrowolną zgodę na to aby wszystkie dane osobowe oraz dane kontaktowe zamieszczone w treści ogłoszeń oraz w treści ofert usługowych zostały opublikowane i upublicznione, dostęp do nich mają wszyscy goście i użytkownicy serwisu artpublico.pl, dane te nie podlegają ochronie danych osobowych.

 

Dane osobowe przekazane w procesie rejestracji użytkownika

Dokładamy wszelkich starań, aby chronić dane osobowe użytkowników przed nieuprawnionym dostępem, nieautoryzowaną modyfikacją, ujawnieniem oraz zniszczeniem informacji znajdujących się w posiadaniu artpublico.pl. Poniżej przedstawiamy informacje dotyczące gromadzonych danych oraz zasad ich przetwarzania i wykorzystywania.

  • Dokładamy wszelkich starań w celu ochrony przed nieuprawnionym dostępem do systemu, kontrolujemy nasze metody gromadzenia, przechowywania i przetwarzania informacji, oraz zachowujemy fizyczne środki bezpieczeństwa.
  • Jedynie operatorzy serwisu artpublico.pl, którzy są zobowiązani do zachowania ścisłej poufności mają dostęp do danych osobowych przekazanych w procesie rejestracji użytkownika.

 

Administracja i przetwarzanie danych

  1. Administratorem danych osobowych użytkowników zarejestrowanych w serwisie artpublico.pl jest firma KAMAGA Bogusław Mazur z siedzibą w Warszawie, ul Cierlicka 13, 02-495 Warszawa.

  2. We wszelkich sprawach związanych z danymi osobowymi zarejestrowanych użytkowników prosimy o kontakt mailowy na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub o przesłanie listu na adres KAMAGA Bogusław Mazur ul Cierlicka 13, 02-495 Warszawa, z dopiskiem „Dane osobowe”.

  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celu:
  • związanym z realizacją świadczonych usług, a także w przypadku odpowiedzi na kierowane do artpublico.pl zapytania, sugestie i reklamacje tj. na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO
  • Prowadzenie i obsługa konta użytkownika na stronie internetowej tj. na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO W celu wywiązania się z obowiązków nałożonych na nas przepisami prawa, np. przez ustawę o rachunkowości lub przepisy podatkowe (np. wystawianie i przechowywanie faktur oraz dokumentów księgowych), tj. na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) RODO
  • gdy przetwarzanie będzie niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez firmę KAMAGA, tj. na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO, którymi są: poprawa jakości usług oraz ich dostosowanie do potrzeb Klientów, marketing bezpośredni, cele statystyczne, a także ustalenie i dochodzenie roszczeń, a także obrona przed roszczeniami.

W innych przypadkach dane osobowe zarejestrowanych użytkowników przetwarzane będą wyłącznie na podstawie wcześniej udzielonej zgody, w zakresie i w celu określony w treści zgody.

Dane osobowe mogą być udostępniane organom władzy publicznej w celach wynikających z powszechnie obowiązujących przepisów prawa, a także podmiotom współpracującym z artpublico.pl, które przetwarzają je w celu realizacji usług oferowanych przez artpublico.pl. zgodnie z naszymi instrukcjami i polityką prywatności oraz przy zastosowaniu wszelkich odpowiednich środków ochrony poufności i bezpieczeństwa informacji (podmioty przetwarzające), w tym:

  • dostawcom systemów IT z którymi współpracuje artpublico.pl, w celu utrzymania ciągłości oraz poprawy systemów;
  • podmiotom prowadzącym działalność kurierską lub pocztową, w celu dostarczenia korespondencji;
  • podmiotom prowadzącym działalność płatniczą (banki, instytucje płatnicze), w celu umożliwienia realizacji płatności;
  • podmiotom świadczącym usługi księgowe; podmiotom przeprowadzającym na nasze zlecenie badanie satysfakcji klienta,
  • podmiotom wspierającym nas w obsłudze klienta oraz prowadzącym na nasze zlecenie kampanie marketingowe;

 

 Prawa użytkownika

  1. Dane będą przechowywane przez okres niezbędny do celu realizacji usługi, a po tym czasie przez okres wymagany przepisami prawa ( w tym przepisami ustawy o rachunkowości) lub do realizacji przez artpublico.pl uzasadnionego interesu administratora, a w przypadku wyrażenia zgody do czasu wycofania tej zgody.
  2. Artpublico.pl nie będzie przekazywało danych osobowych zarejestrowanych użytkowników do państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego.
  3. Każdy zarejestrowany użytkownik portalu artpublico.pl ma prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  4. Każdy zarejestrowany użytkownik portalu artpublico.pl ma prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych do jej wycofania.
  5. Skorzystanie z prawa cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  6. Każdy zarejestrowany użytkownik portalu artpublico.pl ma także prawo do przenoszenia danych (w szczególności historii transakcji)
  7. Każdy zarejestrowany użytkownik portalu artpublico.pl ma prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych swojego zwykłego miejsca pobytu, miejsca pracy lub miejsca domniemanego naruszenia dotyczącego danych osobowych.
  8. Podanie przez zarejestrowanego użytkownika danych osobowych jest dobrowolne ale niezbędne do celów realizacji usług oferowanych przez artpublico.pl. W zakresie w jakim dane osobowe są zbierane na podstawie zgody, podanie danych osobowych jest dobrowolne.
  9. Serwis artpublico.pl informuje także o zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym o profilowaniu, które polega na tworzeniu, w oparciu o przekazane informacje profili preferencji naszych Klientów i tym samym w oparciu o nie, pozwala dostosowywać usługi i treści jakie użytkownik od nas otrzymuje.

 

Nasi Sponsorzy i Partnerzy

title_5bea40d37cac71228141791542078675
title_5bea40d37cbb419223925021542078675
title_5bea40d37cca311404146501542078675
title_5bea40d37cd8a3522448941542078675
title_5bea40d37ce7415871282301542078675
title_5bea40d37cf5b294948691542078675

HALL OF FAME

logo kabalak 01 Adam Kabalak ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70 ramka70x70
Pomóż rozwijać ten projekt i korzystaj z taniej reklamy. Dowiedz się więcej.
logoAP neg300spr

Portal twórców, artystów, freelancerów i firm reklamowych.

Znajdziesz tu: ilustrowane oferty usług artystycznych i reklamowych oraz informacje, nowości, testy i porady prawne.

KONTAKT

  • Napisz jeżeli masz jakieś uwagi, którymi chciałbyś się z nami podzielić.
  • A może chcesz nam pomóc w rozwijaniu projektu i dołączyć do zespołu?
  • Zapraszamy.
  • Zostaw wiadomość!
Top
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Więcej informacji…